Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 NIEUWS

Invoering examenkaart in Breda

Vanaf het nieuwe taekwondoseizoen 2009-2010 zal de examenkaart voor de jeugd (1ste lesuur) in Breda ingevoerd worden. Tijdens de 1ste taekwondoles op maandag 14 september 2009 zal Erwin de ouders / jeugd het een en ander hierover vertellen. Tevens staat hieronder een toelichting. Op 14 september ontvangt iedere taekwondoka t/m blauwe slip een examenkaart.

Op 1 april 2008 is de Stappenplan GeupExamenkaart ingevoerd bij Sportschool Dekkers. Hierdoor zijn de halfjaarlijkse geupexamens vervallen voor de jeugd. De examenkaart is een A6 kaartje waarop alle onderdelen van taekwondo benoemd zijn. Er zijn 5 verschillende hoofdvakken waarbij sommige hoofdvakken uit subvakken bestaan. Naast het lesgeven van deze onderdelen zullen ook regelmatig de onderdelen getoetst worden bij de leerlingen. Bij een voldoende resultaat wordt de kaart afgestempeld voor het betreffende vak. De examenstof behorende bij de verschillende graduaties blijven onveranderd. Wel is het taekwondo onderdeel non-contact sparren verandert in full-contact sparren. Iedere maand komen alle onderdelen stapsgewijs aan bod tijdens de verschillende taekwondolessen. Indien voor alle onderdelen een stempel is behaald kan men tegen een betaling van 10 euro een nieuwe slip/band met een bijbehorende diploma in ontvangst nemen. Je kunt een diploma in je eigen tempo en stapsgewijs halen! 

Note:
 * Bij onderdeel Breektesten dienen de planken echt te breken;
 * Bij het onderdeel Sparren dient men te laten zien dat men echt kan sparren (aanvallen, verdedigen, counteren);
 * Gemiddeld zal men 1 tot 2 keer per schoolseizoen een volle kaart kunnen behalen;
 * Men dient vanaf heden altijd beschermers mee te nemen;
 * Bij een theoretische toets zal dit minimaal een week van te voren mondeling kenbaar gemaakt worden;
*  De examenkaart is primair bedoeld voor de jeugd 6 t/m 8 jaar;
*  Kinderen  van 9 t/m 12 jaar mogen zelf kiezen ofdat ze regulier geupexamen doen of gebruik maken van de examenkaart;
*  Alle jeugd dient vanaf blauwe band regulier geupexamen te doen (hierbij vervalt de examenkaart);

note: Bij deelname aan een vaantjestoernooi of schoolkampioenschappen krijgt men voor het onderdeel Sparren een vrijstelling.

 

 

  

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website