Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

 MULTIMEDIA

 OVERIG
ADHD, Autisme en sport

Sportschool Dekkers verzorgt ook privť-lessen taekwondo aan kinderen die wat extra aandacht verdienen!

ADHD
Taekwondo is een zeer geschikt middel voor kinderen met ADHD of autisme. Lichaamsbeweging is gezond, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de hersenen. Het zorgt voor extra zuurstof, voedingsstoffen en stimulering. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor kinderen met ADHD. Lichaamsbeweging vergroot het concentratievermogen, met name de langdurige concentratie, het vermogen om alert en taakgericht te blijven. Door regelmatig te bewegen bouw je geestelijk uithoudingsvermogen op.
 
Sport en medicatie
Ritalin en Concerta zijn de meest voorgeschreven medicijnen bij ADHD. Omdat de werkzame stof amfetamine is, doen er vreemde verhalen de ronde over de combinatie sport en Ritalin. Is het doping? Nee. Ritalin verbetert de concentratie en maakt de reacties van ADHD-kinderen minder impulsief. Ritalin en Concerta hebben geen invloed op de lichamelijke prestatie. Als een kind met anti-depressiva wordt behandeld, zijn er nadelige effecten op de lichamelijke prestaties mogelijk.
 
De leuke kanten van ADHD
Over de leuke kanten van ADHD verschillen de meningen. Het is een lastige stoornis die bij elk kind anders uitwerkt. Zeker is wel dat kinderen met ADHD leuke en goede kanten hebben, net als alle andere kinderen, maar ook horend bij hun ADHD. Ze zijn vaak spontaan en energiek, lief en aandoenlijk, creatief en doortastend. Ze lopen snel warm voor idealen. Onrecht kan hen woedend maken; ze willen ook meteen als dappere strijders actie ondernemen - waarbij ze de realiteit nog weleens uit het oog verliezen. De uitdaging moet zijn om de kinderen te helpen deze leuke en lieve kanten verder te ontwikkelen. Er zijn talloze voorbeelden van creatieve, energieke, geslaagde volwassenen met ADHD.

Autisme
Sportschool Dekkers staat klaar voor alle kinderen en jongeren met een vorm van autisme in de leeftijd van 6 tot 20 jaar. Bewegen is voor elk kind van (levens)belang, maar deelname aan een sportclub is niet voor ieder kind zo vanzelfsprekend als het lijkt. Met name voor kinderen met een autisme spectrum stoornis is het sporten in clubverband en bij reguliere verenigingen regelmatig een onneembare horde. Daarom biedt Sportschool Dekkers de mogelijkheid om toch te kunnen sporten op individuele basis, toegespitst op de individuele vraag. Het aanbod van taekwondoactiviteiten wordt per blok vastgesteld en kan op deze manier aansluiten bij de vraag van de kinderen en de ouders/verzorgers. Binnen een positieve omgeving en in een ongedwongen sfeer biedt Sportschool Dekkers begeleiding op maat en sluit hiermee aan op de specifieke behoeften van deze kinderen. De bejegening wordt zoveel mogelijk aangepast aan de mogelijkheden en behoeften van het individuele kind.
Bij Sportschool Dekkers staat het plezier hebben in bewegen en het ervaren van successen centraal. Door het streven naar rust en structuur binnen de sportsituatie wordt de veilige omgeving gecreŽerd die het kind nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.
 
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor kinderen met ADHD en/of Autisme en taekwondo? Stuur dan een mailtje naar:
info@sportschooldekkers.nl of bel 06- 13 48 09 14 en vraag naar Erwin Dekkers.

 

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website 


Speciaal


Sjors Sportief