Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

 MULTIMEDIA

 OVERIGInformatie voor ouders

Iedere ouder wil zijn eigen kind beschermen tegen ongewenste situaties. Echter, er zullen situaties voorkomen waarin het kind niet direct kan terugvallen op vader en moeder. Daar waar de bescherming van de ouders ophoudt, moet het kind zelf zijn mannetje kunnen staan. Hoe vaak hoor en lees je niet dat kinderen slachtoffer zijn van pesterijen, en andere vormen van zinloos geweld?

Hapkido is de verdedigingssport voor kinderen!
   
 Bewustwoording
 
Zelfvertrouwen
 
Weerbaarheid
  
Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van hapkido vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, “NEE” te zeggen en voor zichzelf op te komen!

De basis van hapkido bestaat uit verschillende technieken zoals trappen, klemmen, worpen. De basis van hapkido ligt bij verdedigen. Bij hapkido leer je jezelf op twee manieren verdedigen. Ten eerste door middel van eenvoudige technieken die erg effectief zijn en daardoor gemakkelijk in de praktijk te gebruiken zijn. Ten tweede door het gebruik van cirkeltechnieken, welke moeilijke te leren zijn, maar waar je absoluut geen kracht voor nodig hebt. De stoot- en traptechnieken worden tevens op kracht getraind met dikke stootkussens.

Zelfverdediging is een erg belangrijk onderdeel van hapkido. In de praktijk blijken veel kinderen tegen hun wil vastgepakt of geklemd te worden. Hoe ga je hier als kind mee om? Hoe kom je bijvoorbeeld gemakkelijk los zonder te schoppen en te slaan? Hier wordt tijdens de hapkidolessen ook aandacht aan besteed.

Bij Sportschool Dekkers staan de kinderen centraal. Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het vergroten van kennis, inzichten en vaardigheden, worden bij Sportschool Dekkers gestimuleerd.

HAPKIDO is gewoon een hele leuke en verantwoordelijke sport!!!

  

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website