Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

 MULTIMEDIA

 OVERIG
Informatie voor ouders

Nunchaku-do is een vechtsport waarbij je leert verdedigen en aanvallen met de nunchaku. De nunchaku is een wapen dat bestaat uit twee stokjes die met een touw of ketting verbonden zijn. De nunchaku is een Japans wapen. Nunchaku is Japans voor "tweedelige staf". De nunchaku werd door de boeren in Azië gebruikt als dorsvlegel om rijst en graan te dorsen. In Japan mocht er in 1873 geen wapens meer gedragen worden (door de Samurai), waardoor velen dorpen zich op de een of andere manier moesten verdedigen tegen dieven. In de jaren '70 kwam er een nieuw fenomeen in de filmgeschiedenis. Bruce Lee ontketende een immense populariteit in de vechtsporten. Zijn flitsende trappen en stoten verbaasden iedereen en Kung Fu scholen werden overdonderd door de grote aantallen leerlingen. Niet alleen zijn vaardigheid met zijn armen en benen waren flitsend, Bruce Lee gebruikte ook nog een zeer opvallend wapen: de Nunchaku!!!

Nunchaku-do is uitermate geschikt voor de motorische ontwikkelingen. Het trainen van de rechter als linker hersenhelft, signalen omzetten tot activiteiten, reactie snelheid trainen etc ....... Daarnaast neemt de bewustwoording en het zelfvertrouwen enorm toe door het beoefenen van deze sport.
 
Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van nunchaku-do vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, “NEE” te zeggen en voor zichzelf op te komen!
  
Nunchaku-do is gewoon een hele leuke sport!
  

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website 


Speciaal


 filmpje!