Terug Vooruit Sitemap Home Contact    
Taekwondo
Hapkido
Kick Spirit
Nunchaku-do Zelfverdediging

Hoofdmenu

 INFORMATIE

 MULTIMEDIA

 OVERIG
Informatie voor ouders

Iedere ouder wil zijn eigen kind beschermen tegen ongewenste situaties. Echter, er zullen situaties voorkomen waarin het kind niet direct kan terugvallen op vader en moeder. Daar waar de bescherming van de ouders ophoudt, moet het kind zelf zijn mannetje kunnen staan. Hoe vaak hoor en lees je niet dat kinderen slachtoffer zijn van pesterijen, en andere vormen van zinloos geweld?
   
 
Taekwondo is de verdedigingssport voor kinderen!
 
Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van taekwondo vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, “NEE” te zeggen en voor zichzelf op te komen!
     
De basis van taekwondo bestaat uit stoot- en traptechnieken. Deze technieken worden aangeleerd door middel van stijlfiguren. Hierbij loop je figuren tegen denkbeeldige aanvallers. Dit onderdeel is uitstekend geschikt voor de ontwikkeling van de motoriek van een leerling. Ook wordt er bij taekwondo veelvuldig getraind op trap- en stoottechnieken. De stoot- en traptechnieken worden bij taekwondo op snelheid en kracht getraind op dikke stootkussens.      
   
Zelfverdediging is een ander belangrijk onderdeel van taekwondo. In de praktijk blijken veel kinderen tegen hun wil vastgepakt of geklemd te worden. Hoe ga je hier als kind mee om? Hoe kom je bijvoorbeeld gemakkelijk los zonder te schoppen en te slaan? Hier wordt tijdens de taekwondolessen ook aandacht aan besteed.
Bij Sportschool Dekkers staan de kinderen centraal. Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het vergroten van kennis, inzichten en vaardigheden, worden bij Sportschool Dekkers gestimuleerd.
 
Taekwondo is gewoon een hele leuke sport!!!

 

Klik hier voor het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht

Zoek website 


Speciaal


Sjors Sportief